Aiemmat tapahtumat alkaen keväästä 2018

Täältä löydät tietoa tapahtumista ja asioista, jotka eivät enää ole ihan ajankohtaisia.


Kaikille IKIOMA-ohjaajille järjestetään ensi syksynä 27.9.2019 valtakunnallinen työnohjauksellinen tapaaminen Helsingissä. Majoitus on Iiris-keskuksessa, jossa tutustutaan eripuolella Suomea toimiviin IKIOMA-ohjaajiin, uusiin IKIOMA-oppaisiin sekä näkövammaisten lasten kuntoutukseen ja Celian koskettelukirja-osastoon.Tapaaminen on maksuton (matkat, majoitus ja ruoka).

IKIOMA-hanke on saanut omat tilat!

IKIOMAn kotikolon osoite on Isokatu 47, 4.kerros. Tervetuloa tutustumaan! Varmimmin ovi on auki ja IKIOMA-työn koordinaattori paikalla kevään aikana kaksi kertaa kuukaudessa parittomien viikkojen torstai-iltapäivinä klo 13-16. Muulloinkin voi poiketa katsomaan onko ketään paikalla.
Tässä vielä päivämäärät IKIOMA-iltapäiville: 14.3. ja 28.3; 11.4. ja 25.4.; 9.5. ja 23.5.ja 6.6.

Kevään IKIOMA ensikirja -talkoot Oulussa

lauantaisin klo 13 - 17 osoitteessa Isokatu 15 (Oulun NNKY)
2.3. / 30.3. / 27.4. / 18.5. ja 15.6.

TERVETULOA!

Vuoden 2019 IKIOMA- talkoot alkavat eri puolilla Suomea:


Mikkelin NNKY:llä torstaina 3.1. (lisätietoja Pirkko Poméll p.050 3683875)
Oulussa NNKY:llä lauantaina 12.1. osoitteessa Isokatu 15 klo 13 - 17.(lisätietoja Vuokko Keränen p. 0400 726178)
Tampereen NNKY:llä osoitteessa Hämeenpuisto 14 F (lisätietoja Heli Joronen email: heli.joronen@elisanet.fi)
Lahdessa IKIOMAtalkoita pidetään Taito käsityö- ja muotoilukoulu Velmassa osoitteessa Vesijärvenkatu 19 (kysy p.040-762 8877 tai outi.heino@taitokymenlaakso.fi) Lahden talkoista voi kysyä myös Tarja Aloselta puh. 044 7778857 tai tarjatuulikki.alonen@gmail.com

Oulun NNKY sai Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) tiedon 5.12. että saamme hakemamme avustuksen "Näkö- ja monivammaisten lasten IKIOMA ensikirjojen valmistuksen koordinointiin, vapaaehtoisten koulutuksen toteuttamiseen sekä jakeluverkoston luomiseen (IKIOMA-hanke. Kosketeltavia ensikirjoja näkö- ja monivammaisille lapsille 2019-2020)"

STEA kirjasi perustelunsa seuraavasti: " Toiminta vastaa STEAn toimeenpanosuunnitelman mukaista terveyden ja toimintakyvyn edistämisen tavoitealueen sisältöä/painopisteitä. Järjestö tuntee toimintaympäristön, kirjan pilotoinnista saatu palaute on ollut postitiivista ja vapaaehtoiset ovat innostuneet toiminnasta. Toiminnan konsepti on suurelta osin jo valmis ja siksi hanke on rajattu kestoltaan kaksivuotiseksi." Avustuksen saanti mahdollistaa 1.3.2019 alkaen koordinaattorin palkkaamisen, oman tilan vuokraamisen ja näin toiminnan jatkuvuuden varmistamisen.IKIOMA-ensikirja sai näkyvyyttä Ylen uutisissa

Linkki uutisiin: IKIOMA-ensikirja Yle-uutisissa 12.10.2018

Ensimmäinen tiedotus IKIOMA-ohjaajakoulutuksesta pohjois-suomalaisille vapaaehtoisille!!


Koulutus pidetään 9.-10.2.2019 Rovaniemellä. Mukaan pääsee 10 vapaaehtoista n.250km:n säteellä Rovaniemeltä. Pääsääntöisesti samalta paikkakunnalta tai kylältä voi osallistua korkeintaan kaksi vapaaehtoista, jotka sitten yhdessä vetävät IKIOMAryhmää omalla paikkakunnallaan. Mukaan voi ilmoittautua sivulla "Ota yhteyttä" ja asiasta voi kysellä lisää Vuokko Keräseltä. Tällä sivulla aikaisemmin on kerrottu myös viime keväänä Lahdessa pidetystä IKIOMA-ohjaajien koulutuksesta.

Syksyn 2018 IKIOMA- talkoot Oulussa


Talkoot pidetään osoitteessa Oulun NNKY, Isokatu 15 Oulu lauantaisin klo 13 - 17 seuraavasti:

la 18.8. ja la 8.9. ja la 6.10. sekä la 8.12. (marraskuussa ei ole talkoita) Muilla paikkakunnilla pidettävistä talkooryhmistä tulee tietoa myöhemmin. Seuraa myös IKIOMA ensikirja-ryhmää Facebookissa.
Tervetuloa mukaan innostavaan vapaaehtoistoimintaan!IKIOMA ensikirjojen® tilanne syyskauden 2018 alkaessa

Eri puolilla Suomea on käytössä lähes sata (96) IKIOMA ensikirjaa®.Seitsemänkymmentäyksi (71) IKIOMA ensikirjaa® on lähetetty sitä käyttäville lapsille. Kuusitoista (16) IKIOMA ensikirjaa® on myyty ammattilaisille, jotka voivat kokeilla ja esitellä IKIOMA ensikirjaa® kohdatessaan työssään asiakasperheitä ja lapsia.Lisäksi on seitsemän + kaksi IKIOMA ensikirjaa® (9) koulutetuilla IKIOMA-ohjaajilla malli- ja esittelykirjoina.
Uusia IKIOMA ensikirjoja® valmistetaan eripuolilla maata alkavissa IKIOMA-ryhmissä. Mm. Lahdessa on valmistumassa jo heti alkusyksystä kaksikymmentäviisi (25) uutta IKIOMA ensikirjaa®. IKIOMA ensikirjat® postitetaan Oulusta sitä mukaa, kun saamme tietoomme kirjoja odottavista lapsista joko kuntoutusojaajien tai perheiden kautta.
IKIOMA ensikirja -hanke on lähettänyt Rouva Jenni Haukiolle 3.4.2018 tietopaketin IKIOMA-hankkeesta. Mukana paketissa oli tietysti myös IKIOMA ensikirja® ja lähetekirje, joka loppui lauseisiin: "Toivomme, että IKIOMA ensikirja® numero 100 tuo iloa myös Teidän perheenne lukuhetkiin.

IKIOMA -terveisin sadat vapaaehtoiset talkoolaiset kaikkialta Suomesta

psta Lea Kärki Vuokko Keränen"

Lea on NNKY:n hallituksen puheenjohtaja ja ahkera talkoolainen ja Vuokko on hankkeen vapaaehtoinen koordinaattori. Torstaina 12.4. tuli postia Tasavallan presidentiltä. Kuoressa oli kiitoskortti presidenttiparin allekirjoituksin.KUULUMISIA: Pohjois-Suomessa asuville ompelutaitoisille vapaaehtoisille on suunnitteilla IKIOMA-ohjaaja koulutus alkusyksyksi (mahdollisesti Rovaniemellä). Ottakaapa yhteyttä sieltä parinsadan kilometrin säteellä asuvat, jos olette kiinnostuneita.

Kuvassa uudet 9 "virallista" IKIOMA-ohjaajaa, jotka pätevöityivät Lahdessa 10. -11.3.2018

takarivissä vasemmalta:Ulla, Liisa, Maija, Tarja, Pirkko, Vuokko ja Outi. Eturivissä vasemmalta: Heli, Anni, Leea ja Heli.
Vuokko ja Liisa varmistivat, että materiaalia löytyi kaikkien tarpeisiin ja homma toimi niin, että tuotokset "kelpasivat Vuokolle". Se tarkoittaa, että sivut oli valmistettu laadukkaasti turvallisiksi. Upea ohjaajajoukko lähti kotipaikkakunnille suunniittelemaan omien ryhmiensä kokoamista.

Kysely IKIOMA ensikirjan® saaneille perheille.


Olen laatinut kyselyn IKIOMA ensikirjan® saaneille perheille. Kyselyn kautta toivon saavamme tietoa perheen kokemuksista ja ajatuksista, liittyen IKIOMA ensikirjan® merkitykseen ja sen tarpeellisuuteen perheelle ja lapselle. Näin saamiamme tietoja käytämme hyväksemme, kun haemme projektirahoitusta STEAlta kevään aikana.

Kysely on sähköisessä muodossa ja sen lähettämiseksi tarvitsisin perheitten sähköpostiosoitteita, joihon voisin kyselyn lähettää. Ensikirjoja on lähetetty jo noin neljäänkymmeneen perheeseen, mutta tiedossani on vain seitsemän perheen sähköpostiosoite. Toivottavasti joku perhe huomaa tiedon kyselystä täältä. Jos joku muu tietää perheen, jolla on IKIOMA ensikirja®, voi vinkata heille tästä tärkeästä kyselystä. Osoitteen voi lähettää 'Ota yhteyttä'-sivun kautta.


IKIOMA-ohjaajien koulutus Lahdessa HUOM!! kaikki paikat ovat täynnä!

Jokaisella lapsella on oikeus ensikirjaan!

Haluaisitko oppia tekemään IKIOMA ensikirjoja® pienille näkö- ja monivammaisille lapsille, jotka eivät pysty lukemaan tavallisia ensikirjoja? Maaliskuussa järjestetään Lahdessa viikonloppukoulutus, jossa perehdytään heille suunnitellun kosketeltavan IKIOMA ensikirjan® tekemiseen. Tämä koulutus on suunnattu eteläsuomalaisille vapaaehtoisille, jotka asuvat parinsadan kilometrin säteellä Lahdesta.

IKIOMA ensikirja® on nelisivuinen kirja, jonka kuvitukselle ja materiaaleille on tarkoin määritetyt ohjeet. Vapaaehtoiset tekijät ovat eri puolilla Suomea valmistaneet tähän mennessä kirjoja runsaat sata ja nelisenkymmentä perhettä on jo saanut oman kirjansa. Koulutuksella taataan tasokkaiden ja turvallisten ensikirjojen valmistaminen. Koulutuksen jälkeen sinä osaat neuvoa kavereitasi ja muita vapaaehtoisia IKIOMA ensikirjojen® teossa. IKIOMA ensikirja® -hankkeesta saat kurssilta Ohjekirjan lisäksi mukaasi materiaalia ensikirjoihin, jotka voitte koulutuksen jälkeen valmistaa oman aikataulunne mukaan.

Koulutuksessa IKIOMA ensikirja®-idean äiti ja vapaaehtoinen koordinaattori, oululainen Vuokko Keränen, kertoo pienen lapsen koskettelukirjoista ja niiden merityksestä näkö- ja monivammaiselle lapselle. Kurssilla myös valmistetaan itse IKIOMA ensikirjan® sivuja.
Viikonloppukoulutus pidetään Lahden Cumulus-hotellissa lauantaina 10.3. klo 10 - 20 ja sunnuntaina 11.3. klo 9 - 18. Se on maksuton ja siihen sisältyy myös ruokailut ja majoitus. Myös matkakustannuksiin on mahdollista saada avustusta. IKIOMA-hanketta koordinoi Oulun NNKY. Lahden koulutuksen rahoittaa LCLahti/Vesijärvi ja käytännön järjestelyistä naisklubi LCLahti/Ankkuri.

Koulutukseen mahtuu kymmenen osallistujaa, korkeintaan kaksi samalta paikkakunnalta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot vuokko@touchtale.com tai p. 0400 726178 tai sivulla 'Ota yhteyttä' olevan lomakkeen kautta. TERVETULOA mukaan!